Ex-toptalent voetbalt voor OHL
04-08-2011 om 17:53 (6380x gelezen)
Floribert Flo' Ngalula tekende een contract voor twee seizoenen bij OHL. Hij zal de leemte invullen die de onfortuinlijke Kenneth Van Goethem liet. De Diestse stofzuiger werd gisterenmorgen succesvol geopereerd aan de meniscus en zal zo'n 6 maanden buiten strijd zijn. Vanaf maandag start Kenneth met de revalidatie.

De Congolese Belg is de jongere broer van Junior die in België bij Anderlecht en Roeselare voetbalde. Floribert werd in 2003 door het grote Manchester United weggeplukt bij RSC Anderlecht. Daar speelde hij onder andere samen met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre. De middenvelder voetbalde in Manchester één seizoen bij de reserven en trainde vervolgens drie seizoenen met kleppers als Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Paul Scholes en Roy Keane. De talentrijke Belg debuteerde in de League Cup, maar blesseerde zich wat later aan de knie bij de jonge Rode Duivels. Floribert zat overigens in alle nationale jeugdreeksen van U15 tot U21 en leerde daar onze Jo Remacle kennen. Die knieblessure hield het toptalent een jaar langs de kant en zijn voetbaltoekomst bij Man U was meteen naar de vaantjes.

Toen de middenvelder weer fit was, volgden omzwervingen bij het Deense Randers FC, het Nederlandse Sparta Rotterdam en hij belandde zelfs in de Verenigde Staten, bij Washington DC. Enkele weken geleden trad Floribert nog aan met het Finse Turku tegen Westerlo. De 24-jarige centrale middenvelder is fit en speelde de voorbije maanden 17 wedstrijden bij Turku. Hij wil met OHL een nieuwe start maken in zijn thuisland.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook