OHL strikt Karel Geraerts
31-08-2011 om 17:39 (5974x gelezen)
Op de valreep haalt OHL ex-international Karel Geraerts naar Den Dreef. De 29-jarige centrale middenvelder zat bij het vernieuwde Club Brugge op een dood spoor en tekende voor drie jaar bij Leuven.

Geraerts heeft 230 wedstrijden in de Belgische eerste klasse op de teller staan, waarin hij 32 keer scoorde. Karel trok ook 20 keer het truitje van de Rode Duivels aan. In zijn eerste doortocht bij Club Brugge kwam de Genkenaar weinig aan spelen toe omdat ene Timmy Simons toen op die positie speelde bij blauw-zwart. Begin 2004 verkaste de rechtsvoetige centrale middenvelder naar Lokeren, waar hij ook meteen zijn eerste doelpunt scoorde in de Jupiler League. In de zomer van 2004 trok Geraerts naar Standard Luik. Bij de Rouches van Sergio Conceišao groeide hij al snel uit tot een sterkhouder en hij pikte er regelmatig zijn doelpuntje mee als infiltrerende middenvelder.

Op 12 oktober 2005 debuteerde de Limburger bij de Rode Duivels. Karel bedankte meteen voor het vertrouwen en scoorde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. In juni 2007 stapte Geraerts transfervrij over naar Club Brugge, waar hij een contract tekende tot de zomer van 2012. In de terugronde van vorig seizoen liet Geraerts zich volgens het Brugse bestuur iets te kritisch uit over de nieuwe koers die de West-Vlamingen wilden varen. Uiteindelijk mocht de in ongenade gevallen Geraerts gratis vertrekken.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Tom Bergs
Deel op Facebook