Loris Brogno tekent voor 2,5 seizoenen
27-12-2011 om 14:24 (3006x gelezen)
De 19-jarige Loris Brogno zal de komende 2,5 seizoenen aan Den Dreef voetballen. In tegenstelling tot zijn vader Dante en zijn oom Toni, is Loris linksvoetig.
Hij kan zowel links- als rechtsvoor voetballen, centraal in de aanval of achter de spitsen.

Loris maakte vorig seizoen met Sporting Charleroi zijn debuut in 1ste klasse, tegen Cercle Brugge. De kleine Brogno startte, net als zijn vader en zijn oom, bij het plaatselijke Marchienne.
Op zijn tiende verhuisde Loris naar Sporting Charleroi, waar hij doorgroeide naar het fanionelftal. De eerstejaarsstudent regentaat lichamelijke opvoeding wil in zijn eerste maanden bij OHL vooral leren. "Ik probeer me in de eerste plaats vooral aan de groep aan te passen en aan het niveau van 1ste klasse. Uiteraard ga ik trachten om al wat speelminuten te vergaren bij mijn nieuwe ploeg." Loris trekt op 4 januari met zijn nieuwe maats naar Knokke voor de oefenstage.

Vader Dante, Karolo-coryfee en nu aan de slag als trainer bij derdeklasser Union, wil zijn zoon niet vergelijken met zijn twee illustere voorgangers. "Loris is gewoon een ander type. Al is het al maar omdat hij linksvoetig is. Hij genoot een meer dan degelijke opleiding en krijgt nu de kans om zich waar te maken bij OHL. Hij is heel gedreven om het te maken in het voetbal, het is nu aan hem."

Coach Van Geneugden toont zich alvast opgetogen met de eerste transfer van OHL in de mercato. "Ik hou van jong, Belgisch talent dat bovendien op meerdere plaatsen uit de voeten kan."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook