Schoonjans uitgeleend aan Sint-Niklaas
31-01-2012 om 14:05 (2446x gelezen)
Tail Schoonjans zal dit seizoen volmaken bij tweedeklasser Sint-Niklaas. Het Leuvense jeugdproduct gaf eerder al aan dat hij meer wil spelen. OHL volgt de rechtermiddenvelder in zijn verzuchtingen en stalt de nog steeds maar 25-jarige Tail bij Sint-Niklaas.

Tailke leerde voetballen bij Stade Leuven en bleef toen die club in 2002 fusioneerde met Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Daring Leuven. De technisch sterke en sierlijke voetballer veroverde snel de harten van de Leuvense fans, maar zag de voorbije twee jaar vooral zwarte sneeuw. Eerst sukkelde Schoonjans anderhalf jaar lang met allerhande blessures en tijdens de heenronde van dit seizoen kwam hij amper aan spelen toe. Ondanks die blessures en zijn nog jonge leeftijd stond Tail toch bijna 150 keer tussen de lijnen voor OHL.

Het Leuvense jeugdproduct krijgt de komende maanden de kans om zich opnieuw in de picture te voetballen bij Sint-Niklaas, dat in tweede klasse vecht tegen de degradatie. Aan het einde van dit seizoen loopt het contract van Tail af, maar OHL heeft nog wel een optie om zijn contract te verlengen. Het bestuur, de sportieve staf en de supporters wensen Tailke veel succes bij Sint-Niklaas.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Tim De Pauw
Deel op Facebook