Duitsers te sterk
09-01-2014 om 17:17 (2020x gelezen)
Bundesligaclub Hoffenheim bleek te sterk voor OHL. Na amper 8 minuten stonden de Leuvenaars al met 0-2 in het krijt. Nadien herstelde OHL het evenwicht in de partij, zonder de Duitsers echt pijn te kunnen doen.

Van Geneugden kon niet rekenen op Robson (ziek in Brazilië) en Thompson (achillespeesblessure). De vertimmerde Leuvense defensie zag meteen sterretjes tegen de Duitsers die hoog druk zetten. Dat leidde na amper acht minuten al tot een 0-2 achterstand. In de openingsminuten speelde Van Eenoo niet precies genoeg in op Geraerts, de Leuvense kapitein verloor op het middenveld de bal en Elyounoussi strafte dat genadeloos af. Amper drie minuten later verdubbelde Firmino de Duitse voorsprong, nadat hij eerst Bailly knap had omspeeld. Na een zwak openingskwartier knokte OHL zich in de partij. Halfweg de eerste periode kon Kostovski net niet goed genoeg afdrukken en iets voorbij het halfuur diende Casteels alles uit de kast te halen om een vrijschop van Gislason uit zijn kooi te weren.

De tweede helft startte zoals de eerste periode, met de Duitsers aan het kanon. In de openingsminuten van het tweede bedrijf diende Bailly tot drie keer toe redding te brengen. Eén keer kon de Luikenaar ook rekenen op assistentie van Bandalovski. Maar ook nu weer herstelde OHL na dat mindere eerste kwartier het evenwicht. Het slaagde er in de tweede helft echter niet in om een kans te forceren en iets te doen aan de achterstand. Al probeerde de ingevallen Bracke het in de slotfase nog op aangeven van Azevedo. Dit tot groot jolijt van de meegereisde supporters die zich enkele keren vocaal lieten horen.

Coach Van Geneugden toonde zich, ondanks de 0-2 nederlaag, toch tevreden na de eerste oefenpartij op Spaanse bodem. "In het openingskwartier hebben de Duitsers ons overlopen. We kwamen keer op keer in de problemen door hun hoge snelheid van uitvoering. Bovendien pakten we in die aanvangsfase twee te makkelijke doelpunten, twee individuele fouten. Nadien hebben we het evenwicht hersteld in de partij", analyseert Van Geneugden de eerste helft.

Tijdens de rust herschikte de Limburger een en ander en bracht hij ook wat frisse jongens in. "In de tweede helft stond het beter en dat stemt me tevreden. Je moet deze wedstrijd ook in het juiste kader plaatsen. We zitten op de vierde dag van een zware oefenstage en speelden tegen een ploeg uit de Bundesliga. Een niet zo frisse Belgische ploeg komt tekort tegen dat soort teams", aldus Van Geneugden. "Toch vind ik de balans positief. Iedereen heeft de partij goed verteerd."

Van Geneugden liet nieuweling Lukas Van Eenoo op twee posities spelen. In de eerste helft opereerde Lukas van op links, in de tweede helft op de tien. "Ik wou hem op de twee posities aan het werk zien. Eén van de kwaliteiten van Lukas is dat hij verschillende posities aankan. Waar hij zal spelen, zal afhangen van het systeem dat we hanteren. Lukas heeft zich goed aangepast en toont mooie dingen op training, maar een wedstrijd is toch nog iets anders. Hij moest in het begin van de partij nog wat zoeken, maar groeide wel in de wedstrijd. In de laatste fase liep het al eens fout, maar daar til ik niet te zwaar aan."

Morgenmiddag staat de partij tegen KV Mechelen op het programma. Ook dan zal Van Geneugden zoveel mogelijk jongens speelminuten gunnen. "Bjorn Ruytinx en Sandro Cerigioni kwamen tegen Hoffenheim niet aan de bak, maar zullen zeker aantreden tegen KV Mechelen."

Stef Peuskens

Opstelling OHL: Bailly, Pettersson, Raymaekers, Geraerts (46'Ngolok), Ogunjimi (46'Azevedo), Bastiaens (46'Buysens), Messoudi (Bandalovski), Wijns (82'Yagan), Van Eenoo (82'Bracke), Gislason (46'Van Goethem), Kostovski (82'Dehond).
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook