OHL huurt Franse verdediger, Ibou keert terug naar het oude nest
30-01-2014 om 17:44 (4008x gelezen)
Romain Reynaud verdedigt tot het einde van dit seizoen de kleuren van OHL. De Fransman wordt gehuurd van KV Kortrijk met een optie op volgend seizoen. Sawaneh Ibou, uitgeleend aan het Qatarese Muaither SC maar nog steeds eigendom van OHL, keert terug naar Den Dreef.

Vorig seizoen groeide Romain ‘Rambo' Reynaud bij KV Kortrijk al snel uit tot een vaste waarde centraal achterin. Dit seizoen sukkelde hij al eens met blessures, waardoor hij langs de kant diende toe te kijken.

Voor hij de overstap naar de Jupiler League maakte, betwistte hij meer dan honderd competitiewedstrijden in de Franse Ligue 2 in slechts drie seizoenen. De rechtsvoetige verdediger deed dat eerst bij eerst AS Arles Avignon en later bij Châteauroux. Met Arles slaagde Reynaud erin om te promoveren naar de Ligue 1.

Romain leerde als jonge gast voetballen bij Saint-Etienne, één van de vele uitstekende ‘centres de formation' in Frankrijk.

Topschutter Sawaneh Ibou heeft zijn contract bij het Qatarese Muaither SC laten ontbinden en komt terug bij OHL voetballen. Vorig seizoen trof Ibou liefst 19 keer raak voor OHL. Nadien deemsterde de Duitse Gambiaan weg en verkaste hij naar Qatar. De terugkeer van Ibou is wel nog onder voorbehoud van de vrijgave door de Qatarese voetbalbond.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Bo Nys
Deel op Facebook