Jupiler Pro League - 15e speeldag
K. St.-Truidense VV - Oud-Heverlee Leuven
2 - 1
Stayen
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf
Maxime Annys: "Morgen beter, koppen bij elkaar"
27-11-2011 om 13:39 (1985x gelezen)
Maxime Annys baalde als een stekker na de kater op Stayen. Niet alleen kon de hard werkende middenvelder zijn team niet op de rails zetten, bovendien kreeg hij zijn vijfde geel karton onder de neus geduwd, en werd OHL definitief uitgeteld na een uiterst betwistbare penalty.


"Ik ga naar de bal, maar mijn tegenstander valt achteruit en de scheids geeft me geel. Onbegrijpelijk", foetert Max. "Het is meteen mijn vijfde gele kaart, waardoor ik nu al voor de tweede keer de topper tegen Anderlecht mis. Ik zet me steeds helemaal in voor de club en de ploeg, maar word er niet voor beloond."
Niet alleen die gele kaart zat hem trouwens dwars, ook de strafschop die STVV op 2-0 bracht en OHL helemaal de benen afsneed. "Helemaal geen sprake van penalty", beschrijft 'dader' Christophe Diandy de fase in het begin van de tweede helft. "Delorge viel gewoon over mijn voet terwijl ik geen enkele beweging maakte."
De beelden geven de Senegalees overschot van gelijk, wat er de woede van Annys alleen maar groter om maakt. "Als dit een penalty is, moet je voor alles penalty fluiten. We zijn hier gewoon bestolen geweest", sist de West-Vlaming.

Defensie onder druk
De fase was bovendien fataal voor OHL, dat er zelf ook nauwelijks iets van bakte tegen de al evenmin indrukwekkend voetballende Kanaries. "Maar terwijl zij één keer scoren op drie kansen, hebben wij zes mogelijkheden nodig. De speelstijl van STVV bestond er steeds in de snelle Reza diep te sturen. Ze lieten ons verder wel uitvoetballen, maar stuurden de bal daarna snel terug en zetten zo druk op onze verdediging. Het lijkt dé uitgelezen taktiek van elke tegenstander als die tegen OHL speelt. Het wordt dan ook tijd dat we daar een antwoord op vinden", analyseert Max.
"Als je niet wint tegen zo'n ploeg, is de ontgoocheling dan ook enorm groot. Maar hoe dan ook moeten we morgen verder, en moeten de koppen bij elkaar worden gestoken", houdt hij er de hoop en het geloof in.

Leren uit heenronde
De heenronde wordt nu afgesloten op een twaalfde plaats met 14 punten uit 15 wedstrijden. Op zich geen slecht scenario, want OHL staat twee rangen hoger dan de 14de stek die werd vooropgesteld. Anderzijds is er vanaf plaats elf tot en met 16 een speling van amper 5 punten, zodat regelmatig punten halen de boodschap blijft om het behoud in de Jupiler Pro League te verzekeren.
"We wilden draaien met 15 punten, en zijn dus grotendeels op schema", stelt trainer Ronny Van Geneugden vast. "Als debutant betalen we wel volop leergeld, wat ook deze wedstrijd opnieuw aantoonde. Het is nu zaak om te leren uit die heenronde, zodat we de tweede competitiehelft onze doelstelling kunnen waarmaken, namelijk het behalen van play-off II."
De terugronde start voor OHL volgende zondag al op het veld van titelfavoriet Anderlecht, om het weekend daarop rechtstreekse concurrent Zulte Waregem te ontvangen.


Marc Van Den Noordgaete
Gepubliceerd door Marc Van Den Noordgaete
Deel op Facebook