Cofidis Cup
Oud-Heverlee Leuven - K. Rupel Boom FC
1 - 2
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf
Ronny Van Geneugden: "Grootste ontgoocheling sinds lang"
21-09-2011 om 23:04 (3045x gelezen)
Waar Ronny Van Geneugden al voor waarschuwde, werd bewaarheid. De traditionele bekerverrassing viel op Den Dreef. Niet eens onverdiend overigens, de overwinning van Rupel Boom. Nu wordt het visier volop gericht op de thuismatch tegen landskampioen KRC Genk.

"We namen in de beginfase de wedstrijd in handen, en creëerden meteen twee goede kansen. Maar de voorzet van Emmerik De Vriese kwam niet aan en ook Patrick Amoah kon niet afwerken nadat hij alleen op doel afging. In plaats van daarna door te duwen hebben we aan hun tempo gespeeld, te weinig aan dat van eerste nationale dus. Dan valt die strafschop waarover we allen verbaasd waren. Als eersteklasser moeten we ons daarover zetten, maar toen viel penalty nummer twee", analyseerde trainer Ronny Van Geneugden de eerste helft.
"Uiteraard waren we tijdens de rust aangeslagen, en was er het besef dat we de hand in eigen boezem moesten steken. De tweede helft werd het tempo verhoogd, en kon een doelpunt vallen uit ons veldspel. Na onze omgezette strafschop kregen we voldoende mogelijkheden, maar wat vorig seizoen meermaals lukte gebeurde dit keer niet. We konden dus de scheve situatie niet meer rechttrekken. Dit is dan ook de grootste ontgoocheling sinds lang op Den Dreef. Al doet dit niets af aan de verdienste van de tegenstrever."

Eerste klasseniveau
Met de thuiswedstrijd tegen KRC Genk in het verschiet, kan en mag OHL echter niet lang stilstaan bij deze opdoffer. "Als speler ben je prof, en dus moet je toewerken naar het treffen tegen de kampioenenploeg. Ik ben ervan overtuigd dat de spelers die dan aan de aftrap zullen staan, wel zullen spelen op eerste klasseniveau."

Marc Van Den Noordgaete


Gepubliceerd door Marc Van Den Noordgaete
Deel op Facebook