Oefenwedstrijd
St. Haasrode - Oud-Heverlee Leuven
0 - 8
Rudy Delang Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Beeldmateriaal
OHL neemt goede start
25-06-2011 om 18:58 (5803x gelezen)
Tweedeprovincialer Stormvogels Haasrode speelde bij momenten goed mee met OHL, maar kreeg toch acht doelpunten om de oren tegen de nieuwbakken eersteklasser. Coach Van Geneugden liet in de eerste helft de kampioenenploeg opdraven. Na de rust kregen de nieuwe aanwinsten de kans om hun kunnen te tonen.

De kampioenenploeg, aangevuld met Azevedo op de plek van Scheelen en Bloudek in de plaats van Harbaoui, opende na amper zeven minuten de score. Bloudek kopte in die openingsfase binnen na een mooie combinatie tussen Ruytinx en Remacle. Iets voorbij het halfuur schudde Azevedo een knappe actie uit de voeten en stiftte nadien de bal over de amper 17-jarige doelman van Haasrode. Kort voor rusten zette Nys voor op rechts en kapitein Ruytinx rondde knap af met een halve retro. "Ik scoorde met mijn scheenlap", grapte El Toro na de wedstrijd.

In de tweede periode startte OHL met testers Bojovic (voorin) en Debefve (centraal achterin) en met de nieuwelingen De Vriese, Roelandts, Vermeulen en Diandy. Amoah stond op het wedstrijdblad, maar kwam niet in actie. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Zweedse topschutter van derde klasse begin volgende week officieel voorgesteld worden. Iets voorbij het uur duwde de van Antwerp overgekomen De Vriese, op aangeven van Euvrard, de 0-4 tegen de netten en vijf minuten later zorgde Vermeulen met een droge knal voor de forfaitcijfers. Bojovic, na hoekschop, en Roelandts, met een stiftertje, scoorden zowat een kwartier voor het einde. In de slotfase werd Euvrard gehaakt in de zestienmeter en Diandy zette de elfmeter feilloos om.

"Ik wou iedereen 45 minuten laten voetballen na de drie veldtrainingen die we ondertussen achter de rug hebben. De kampioenenploeg startte aan de wedstrijd omdat de nieuwkomers zo langs de zijlijn even konden kijken naar de automatismen die we vorig seizoen inbouwden en zich een idee konden vormen van hoe ik wil voetballen", stelde Van Geneugden. "Vanaf woensdag zal ik beide ploegen mixen. Over een week of twee, drie zouden de jongens dan op elkaar ingespeeld moeten zijn en kunnen we beginnen werken aan een typeploeg."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
St. Haasrode Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    6' Bloudek Sandro 0 - 1
34' Azevedo Thomas 0 - 2
39' Ruytinx Bjorn 0 - 3
63' De Vriese Emmerik 0 - 4
67' Vermeulen Jorn 0 - 5
71' Bojovic Milan 0 - 6
77' Roelandts Kevin 0 - 7
89' Diandy Christophe (strafschop) 0 - 8
Invallers Invallers Arbitrage: