Oefenwedstrijd
Cercle Brugge - Oud-Heverlee Leuven
2 - 2
Complex Veldegem
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Beeldmateriaal
OHL slaagt met glans in eerste echte test
02-07-2011 om 23:43 (5883x gelezen)
Op het veld van tweedeprovincialer Veldegem bewees OHL dat het straks geen mal figuur zal slaan in de Belgische hoogste klasse. Onze jongens speelden ruim drie kwart van de partij met een man minder, na de rode kaart van Bojovic, maar voetbalden toch goed mee met de Brugse eersteklasser. OHL klom zelfs twee keer op voorsprong, maar zag de Vereniging evenveel keer op gelijke hoogte komen. Vanaf maandag volgen twee zware trainingsweken voor de manschappen van coach Van Geneugden, waarin onder andere een oefenkamp in Nederland op het programma staat.

De partij begon heel erg goed voor OHL, want na amper zes minuten duwde Annys na vrijschop van Remacle de bal in doel. De Leuvenaars waren nog aan het nagenieten van die vroege treffer toen Janssens een knappe actie opzette en het leer naast de graaiende Lenaerts plaatste. "Een beetje concentratieverlies, jammer", stelde Van Geneugden. Kort daarop moest OHL met een man minder verder, want tester Bojovic kreeg rood onder de neus geduwd na een fout op Vidarsson. Iets voorbij het kwartier kopte Hayen de 1-2 tegen de netten na hoekschop van Remacle, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. "Bizar, ik begrijp er niets van", fronste Van Geneugden de wenkbrauwen. Halfweg de eerste periode zette Azevedo een knappe ren in, maar hij besloot vervolgens een halve meter naast doel. Het bleek uitstel van executie voor Cercle Brugge, want wat later lukte OHL toch dat tweede doelpunt. Een sterke Diandy opende op Remacle, Jo verstuurde een gemeten voorzet naar Hayen en die kopte binnen. Cercle Brugge dreigde overigens slechts zelden in de eerste helft. In de slotfase probeerde Cornelis op vrijschop Lenaerts te verrassen, maar het OHL-sluitstuk pakte zonder veel moeite de poging van de Brugse kapitein.

De Bruggelingen voetbalden aan een hoger tempo in de tweede helft en OHL had het daar bij momenten best moeilijk mee. Maar echt veel doelkansen voetbalde Cercle ook na de rust niet bij elkaar. Vroeg in die tweede periode maakte Lenaerts een schot van Vanroose onschadelijk. Op het kwartier kopte Naudts aan de tweede paal de gelijkmaker binnen na een vrijschop van Vaneeno. "Een te vermijden tegendoelpunt. Een beetje bizar ook, want we toonden vorig seizoen dat we net heel erg goed zijn op stilstaande fases", aldus Van Geneugden. OHL antwoordde meteen langs een knap nummertje van Azevedo, die dan te zwak naar doel besloot. Tien minuten voor affluiten, snoepte de ingekomen Amoah de bal af bij een Brugse opbouw, de Zweed kapte vervolgens een verdediger uit en mocht alleen op de Brugse goalie afstormen. Hij wilde de bal in de bovenhoek plaatsen, maar zijn kanon stond niet goed afgericht. In de slotfase trapte Papa Sene een half metertje naast en Rudy deed wat later net hetzelfde, nadat hij de ingevallen Euvrard te makkelijk had uitgekapt. In de slotseconden zweefde Lenaerts nog een knal van D'haene uit de bovenhoek.

Coach Van Geneugden toonde zich na deze derde oefenpartij meer dan tevreden. "We deden dat verre van slecht met een man minder. Ik moet de groep dan ook feliciteren met deze prestatie, want de jongens voetbalden meer dan behoorlijk mee. We hadden de partij goed onder controle en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit langs de flanken." De vroege rode kaart van Bojovic stuurde de plannen van de Limburger danig in de war, maar hij zag er ook het voordeel van in. "Het is uiteraard jammer, want ik had de groep de wei ingestuurd met de vraag om combinatievoetbal op de mat te brengen en de snelheid op de flanken te gebruiken. Met een man minder, wordt dat uiteraard wat moeilijker. Maar nu weten de spelers wat er dient te gebeuren als we straks in de competitie met tien man vallen."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Cercle Brugge Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    4' Annys Maxime 0 - 1
7' Janssens Kevin 1 - 1
19' Hayen Nicky 1 - 2
53' Naudts Arne 2 - 2
Invallers Invallers Arbitrage: