Oefenwedstrijd
KOSC Wijgmaal - Oud-Heverlee Leuven
0 - 4
Cmp. Ol. Wijgmaal
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL toont zich tegen buren, ondanks vermoeidheid
10-07-2011 om 20:33 (4510x gelezen)
Een heel aantal spelers van OHL zat zo goed als dood na een zwaar oefenkamp en negen trainingen in vier dagen tijd. En toch maakten onze jongens er een erezaak van om zich te tonen tegen de bevriende buren uit Wijgmaal. OHL legde er vier in het mandje en gaf achterin geen enkele kans weg. Vanaf woensdag start het serieuze werk met wedstrijden tegen NEC, Brussels, Genclerbirligi en Getafe.

Coach Van Geneugden opteerde ervoor om in elke helft elf andere jongens te laten opdraven. Op het kwartier dreigden de bezoekers een eerste keer langs een knal van Vermeulen, doelman Mertens pakte uit met een reflex. Kort daarop bediende Azevedo zijn maatje Schoonjans, Tail besloot een half metertje over doel. Iets voor het halfuur stond Tail nog eens aan het kanon, het Leuvense jeugdproduct zag Mertens zijn schot met één hand redden. Vijf minuten voor rusten onderscheidde de Wijgmaalse goalie zich andermaal, toen hij een poging van Azevedo, op aangeven van Euvrard, in hoekschop duwde. Als Mertens dan toch eens verslagen leek, dan kreeg hij hulp van het doelkader. Zo trapte Bloudek op vrijschop tegen de staak.

In de tweede periode stonden er elf andere namen op het plein voor OHL. Vroeg in de tweede periode opende Roelandts de score na een knappe Leuvense aanval. Amper tien minuten later verdubbelde Remacle die voorsprong, op aangeven van Roelandts. Nog eens een kleine tien minuten later vergrootte De Vriese de Leuvense voorsprong met een droge knal. Een klein kwartier voor het einde slaagde Ruytinx er net niet in om een foutje van de ingevallen Van De Vel af te straffen en wat later knalde Annys tegen de paal. El Toro lukte dan toch de 0-4 toen hij door de Wijgmaalse defensie slalomde en de eindcijfers op het bord zette.

Coach Van Geneugden toonde zich na de wedstrijd heel erg tevreden. "Het trainingskamp was een groot succes. We vreesden heel even voor een klein drama na het uitvallen van Diandy. Ondertussen weten we dat het niet gaat om een breuk of een barst. Dinsdag zullen er verdere onderzoeken gebeuren, maar het ziet er relatief goed uit", slaakte de Leuvense coach een zucht van opluchting.

"We voetbalden heel erg volwassen en iedereen vervulde met verve zijn taak, alle afspraken werden nagekomen. Daar moet ik de ploeg toch een pluim voor geven, zeker na de zware trainingen die de jongens achter de rug hebben. Ondanks dat zware programma wilden de spelers absoluut iets tonen tegen de buren en vrienden uit Wijgmaal."

Morgen krijgen de spelers vrij, dinsdag volgen twee trainingen en woensdag de partij tegen NEC uit Nijmegen.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
KOSC Wijgmaal Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    48' Roelandts Kevin 0 - 1
61' Remacle Jordan 0 - 2
65' De Vriese Emmerik 0 - 3
82' Ruytinx Bjorn 0 - 4
Invallers Invallers Arbitrage: Peter Ebraert