Oefenwedstrijd
Oud-Heverlee Leuven - NEC
0 - 2
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL verliest maar creëert beste kansen
13-07-2011 om 20:52 (4243x gelezen)
Een goed voetballend OHL verloor met 0-2 van N.E.C. uit Nijmegen. Nochtans voetbalden de Leuvenaars meer dan behoorlijk mee en forceerden ze in de eerste helft zelfs de beste kansen. Twee keer het doelhout hield de thuisploeg toen van een verdiende openingstreffer. Kort na de rust viel dat doelpunt aan de overkant, toen Van der Velden droog binnenknalde. Halfweg de tweede periode verdubbelde Van Eijden de voorsprong, na een vrijschop van Latupeirissa.

In het openingskwartier tastten beide ploegen elkaar af. Meer dan een schotje van Remacle, makkelijk gepakt door Cillessen, viel er niet te noteren. Nijmegen dreigde iets voorbij het kwartier voor het eerst via een trap naar doel van Platje. Halfweg de eerste periode besloot OHL voor het eerst tegen de paal: Cmovs verkeek zich op een verre pas en De Vriese haalde uit tegen het doelhout. Tien minuten voor rusten legde Remacle terug op De Vriese, Nuytinck gooide zijn lichaam in de baan van het schot. Kort daarop zette Boi voor, Amoah kopte via het lichaam van Zomer tegen de binnenkant van de paal. In de slotfase van de eerste helft bokste Lenaerts een knal van Van der Velden in hoekschop en wat later deed het Leuvense sluitstuk hetzelfde met een schot van SchŲne.

In de tweede helft zakte OHL wat terug. Dat mag niet verbazen, aangezien de stage in Nederland zeker nog in de benen zat en er woensdag ook nog duchtig werd getraind. Vroeg in de tweede periode slikte OHL een eerste doelpunt, Van der Velden kreeg wat teveel ruimte en knalde droog binnen. Zo'n twintig minuten later diepte Nijmegen die voorsprong uit: Van Eijden verlengde een vrijschop van Latupeirissa met het hoofd in doel. Een kwartiertje voor affluiten stak OHL nog eens de neus aan het venster langs een schot van de ingevallen Ruytinx, doelman Babos pakte gemakkelijk. In de slotseconden kopte Annys rakelings naast op vrijschop van Bloudek.

Coach Van Geneugden stelde dat hij veel had geleerd uit de partij tegen Nijmegen. "Nijmegen speelde het soort voetbal dat wij vorig jaar in tweede klasse op de mat brachten: vaak aan de bal en regelmatig voor gevaar zorgen. In de eerste periode kregen we enkele keren de gelegenheid om te scoren, maar deden dat niet. De wissels in de tweede helft maakten dat we wat uit de organisatie zijn gaan voetballen."

Toch wilde Van Geneugden niet te veel belang hechten aan de eerste thuisnederlaag sinds lang. "Ach, het resultaat was ondergeschikt vandaag. Je merkt overigens dat Nijmegen verder staat in zijn voorbereiding. We moeten lessen trekken uit deze partij en tegen Brussels weer wat vooruitgang boeken. Het kan overigens geen kwaad om af en toe eens te verliezen in de voorbereiding", grijnsde de Limburger.

Over de blessure van Diandy had de Leuvense coach goed nieuws. "Christophe kreeg groen licht en zal morgen al wat aquajoggen. Misschien raakt hij speelklaar voor de partij tegen Genclerbirligi."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven NEC  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    49' Van der Velden Nick 0 - 1
69' Van Eijden Rens 0 - 2
Invallers Invallers Arbitrage: Kenny Snoeck