Oefenwedstrijd
RWDM Brussels - Oud-Heverlee Leuven
1 - 1
Cmp. Ol. Wijgmaal
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Gelijkspel na mindere wedstrijd
16-07-2011 om 21:25 (4189x gelezen)
OHL speelde op het veld van Olympia Wijgmaal 1-1 gelijk tegen tweedeklasser Brussels. Coach Van Geneugden gaf speelgelegenheid aan de jongens die tegen NEC weinig of niet aan voetballen toekwamen. Woensdag tegen Genclerbirligi en zaterdag tegen Getafe werkt OHL doelgericht toe naar de wedstrijd tegen Anderlecht.

De wedstrijd startte uitstekend voor OHL dat al na amper vier minuten op voorsprong klom met een heel knappe lob van Annys van op zowat 40 meter. Iets voorbij het kwartier kon Azevedo op doel knallen na een korte hoekschop van Bloudek, doelman Nerinckx bokste weg. Op het halfuur dreigde Brussels voor het eerst langs een vrijschop van Grassi, zijn poging zeilde een meter of twee naast doel. Kort daarop kreeg tester Mendy voor de tweede keer geel onder de neus geduwd en Brussels moest nog bijna een uur verder met een man minder. In plaats van dat OHL - dat tot op dat moment goed voetbal op de mat bracht - doorduwde, zakte het helemaal weg. Kort voor rust moest Nizic zich wel reppen om een schot van Ruytinx af te blokken na een snelle Leuvense aanval.

In een vrij matte tweede helft startte OHL goed: Schoonjans knalde hard naar doel nadat Amoah de bal had veroverd, doelman Nerinckx bokste in hoekschop. Iets voor het uur bracht Brussels, dat bij momenten fris en snedig voetbal op de mat legde, de stand in evenwicht: Tambwe kapte zich knap vrij en schoot hard binnen. Wat later moest Michiels in twee tijden een schot van Grassi onschadelijk maken en aan de overkant deed Nerinckx in de slotfase hetzelfde met een vrijschop van Remacle.

"Tot aan de rode kaart, zag ik een goede wedstrijd van mijn spelers. Nadien sloop in de groep blijkbaar het gevoel dat het wel zou loslopen tegen tien jongens. De zware trainingen van de afgelopen dagen zullen er ook wel voor iets tussenzitten dat het niveau daalde. Toch moet je dan de nodige maturiteit aan de dag leggen om de kansjes te verzilveren en de partij nog naar je hand te zetten. Nu gebeurde het tegendeel en lukte Brussels de verdiende gelijkmaker", luidde de analyse van coach Van Geneugden.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
RWDM Brussels Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    4' Annys Maxime 0 - 1
58' Tambwe Patiyo 1 - 1
Invallers Invallers Arbitrage: Erik Bury