Jupiler Pro League - 8e speeldag
Oud-Heverlee Leuven - KRC Genk
1 - 1
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf Veiligheid Beeldmateriaal
OHL houdt punt thuis
24-09-2011 om 21:55 (3370x gelezen)
OH Leuven sleepte in eigen huis een puntje uit de brand tegen landskampioen Racing Genk. De Limburgers kwamen net voor de rust op voorsprong via een botsend schot van Vossen. Zowel Ruytinx als Weuts trapten op de deklat, maar halfweg de tweede periode was het dan toch raak voor OHL: Hayen knalde binnen na een hoekschop van Remacle. Op dat moment speelde de thuisploeg al met een mannetje meer. Barda had immers rood gekregen voor een tackle langs achter op Annys. Zaterdag trekken de Leuvenaars naar het Ottenstadion.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Kortrijk en Rupel Boom, startte OHL wel scherp aan de partij. Toch was het Genk dat via een schot van Buffel voor de eerste echte kans tekende. Zijn schot zeilde over doel. Aan de overkant haalde Remacle hard uit, Annys stond helaas in de baan van het schot. Meteen daarop legde Barda panklaar voor Vossen, die van in de zestien een half metertje naast besloot. De bezoekers eisten na dat sterke Leuvense openingskwartier de bal op en Töszer kopte over op vrijschop van Buffel. Een paar minuten later moest Lenaerts zich heel attent tonen op een schot van Hubert. Halfweg de eerste periode draaide Ruytinx goed weg en hij stormde op doel af, Simaeys werkte in hoekschop net voor El Toro kon afdrukken. Wat later trapte Remacle naast en Genk antwoordde via een schot van Kennedy. Iets voorbij het halfuur haalde Ruytinx verschroeiend uit op een ingooi van Boi. De pegel van Bjorn spatte uiteen op de deklat. Vijf minuten voor de rust zette Ruytinx uitstekend voor op rechts voor Chuka, maar Simaeys stak er nog een lang been tussen. Toen iedereen zich opmaakte om met een brilscore te gaan rusten, moest Lenaerts zich gewonnen geven op een botsend schot van Vossen.

Vroeg in de tweede periode zette Buffel goed voor op rechts, Barda kon de bal niet binnenglijden aan de tweede paal. Nog voor het uur mocht diezelfde Barda inrukken nadat hij Annys langs achter had aangetrapt en scheidsrechter Geldhof zonder aarzelen rood had getrokken voor de Israëliër. Iets voorbij het uur was het de beurt aan Weuts om keihard tegen de dwarslat te trappen. Meteen daarop was het dan toch raak voor OHL toen Hayen een hoekschop van Remacle voorbij doelman Köteles poeierde. Wat later trapte Ruytinx een metertje over van op de rand van de zestienmeter. Een kwartier voor affluiten probeerde Simaeys van ver, zijn schot zoefde voorlangs. OHL antwoordde onmiddellijk langs een poging van Remacle, de net ingevallen De Vriese stond echter in de weg. Remacle probeerde het nog eens van ver. Lenaerts kwam goed uit en belette zo dat de ingevallen Benteke gevaarlijk kon worden. In blessuretijd claimde Genk nog een strafschop, maar scheidsrechter Geldhof gaf geen krimp. OHL is een reputatie van giant killer aan het creëren, want eerder snoepte het Anderlecht al drie punten af.

Coach Van Geneugden toonde zich fier op zijn groep. "De jongens waren in hun eer gekrenkt na de slappe prestatie van woensdag tegen Boom", stelt de Limburger. "We wilden daarom Genk meteen bij de keel grijpen en daar zijn we in geslaagd. Het eerste kwartier moesten we misschien zelfs een goal maken. Nadien herstelde Genk het evenwicht en was er langs beide kanten voortdurend dreiging. We vonden altijd de voetballende oplossing en dat stemt me hoopvol en positief. Jammer dat er net voor de rust een doelpunt voor Genk uit de lucht viel. Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We vatten de tweede periode goed aan en trapten via Weuts voor de tweede keer tegen de deklat. Op het einde van de match kan er langs beide kanten een winnaar vallen, maar dat is niet gebeurd."
De wedstrijd heeft echter ook een pikzwart randje, want Hayen scheurde zijn voorste kruisband en zal zowat zes maanden buiten strijd zijn. "Dat is uiteraard erg jammer, zeker na zo'n goede prestatie waarin we toch bewezen dat we thuishoren in eerste klasse. Uiteraard is dat een enorm verlies, maar we hebben voldoende kwaliteit in onze kern om dat proberen op te vangen. Ik ben trots en fier op de groep", besloot Van Geneugden met een positieve noot. Raymaekers kreeg een por in de ribben en ging meteen richting ziekenhuis.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven KRC Genk  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    44' Vossen Jelle 0 - 1
65' Hayen Nicky 1 - 1
Invallers Invallers Arbitrage: Frederick Geldhof
Aantal toeschouwers: 7068