Jupiler Pro League - 12e speeldag
Oud-Heverlee Leuven - K. Beerschot AC
3 - 2
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf Beeldmateriaal
Geraerts sleept volle buit uit de brand
29-10-2011 om 22:00 (3477x gelezen)
Een kopbaldoelpunt van Chuka in de eerste helft en een goal op wilskracht van Ruytinx in de tweede periode brachten OHL op 2-0. De ingevallen Porokara en later Kagelmacher van op de stip leken even nog het Leuvense feestje te zullen verbrodden. Tot Geraerts vijf minuten voor affluiten een geweldig schot uit zijn schoenen schudde en Leuven in extremis aan de volle buit hielp.

Van Geneugden recupereerde zowel Boi als Chuka. Daardoor verhuisden Azevedo en Amoah naar de bank. Remacle zorgde in de openingsminuten voor het eerste gevaar, Jo rukte op en trapte dan hard naar de verste hoek. Daar duwde Stijnen in hoekschop. Meteen daarop kopte Chuka een halve meter naast op vrijschop van Remacle. De derde keer was wel raak voor OHL: Boi gooide voor en Chuka kopte via de verste paal binnen. "Chuka leek voor het eerst zonder pijn aan de enkel te kunnen spelen. Tot hij vrijdag op de training die enkel omsloeg. Zo diende hij opnieuw met een infiltratie te voetballen", stelde Van Geneugden. Beerschot reageerde via Mac Donald, Kaminski pareerde in hoekschop. Iets voorbij het kwartier verraste Angeli bijna doelman Stijnen toen hij een voorzet van Ruytinx ei zo na in eigen doel werkte. Halfweg de eerste periode stormde Ruytinx het hele plein over, hij bediende de meegelopen Chuka en die zag zijn schot gekeerd door Stijnen. In de daaropvolgende hoekschop kopte Raymaekers naast doel. De wedstrijd ging goed op en neer en aan de overkant diende Vermeulen een kopbal van Malul van de lijn te kegelen na een vrijschop van Angeli. Op het halfuur kwam Remacle goed naar binnen, waarna hij op de vuisten van Stijnen knalde. Geraerts besloot in de herneming niet zo ver naast doel. Tien minuten voor de rust kwam OHL goed weg toen Sidibe van dichtbij huizenhoog over trapte. "We zaten meteen goed in de wedstrijd en we voetbalden één van onze beste eerste helften van het seizoen", toonde Van Geneugden zich opgetogen over de eerste vijfenveertig minuten van zijn jongens. "We gingen dan ook met een verdiende voorsprong de rust in."

Beerschot startte erg gretig aan de tweede periode maar dat leverde in het openingskwartier van die tweede helft enkel wat trappen over en naast doel op. Het was integendeel Ruytinx die de score verdubbelde voor OHL. De Leuvense kapitein zette zich in zijn gekende stijl door in de zestienmeter, viel zelfs op zijn knieën, maar krabbelde recht en verschalkte Stijnen. Meteen het eerste doelpunt van het seizoen van het Leuvense boegbeeld. "Ik ben heel erg blij voor Bjorn. Hij werkt al weken heel hard en is belangrijk voor de ploeg. Maar de buitenwereld verwacht ook doelpunten van een spits. Ik verwachtte dat we de partij nadien zouden uitspelen, maar dat gebeurde niet", aldus Van Geneugden. Op het uur zorgde de ingevallen Porakara voor een koude douche, want hij bracht Beerschot met een doelpunt opnieuw in de wedstrijd. OHL toonde zich allerminst aangeslagen en meteen na die domper op de Leuvense euforie kopte Ruytinx een half metertje over op aangeven van Chuka. Twintig minuten voor affluiten haalde Annys Losada neer in de zestienmeter en scheids Ottevaere legde de bal op de stip. Kagelmacher trapte de elfmeter feilloos voorbij Kaminski en OHL kon helemaal herbeginnen. Dat probeerde de thuisploeg ook, maar Remacle vond een goed keepende Stijnen op zijn weg en wat later kopte Sidibe een indraaiende hoekschop van de ingevallen De Vriese van de lijn. "Op dat moment zat ik met een bang hartje op de bank." Vijf minuten voor affluiten gebeurde het dan toch nog voor Leuven: Geraerts schudde een magistrale streep uit zijn voeten en zorgde zo alsnog voor het ultieme Leuvense orgasme. "We kenden wat geluk, maar dat dwing je ook af. Ik ben erg blij dat we voor een weer heel enthousiast Leuvens publiek hebben kunnen winnen. Beide ploegen hebben overigens getoond dat ze een plaats in Play-off II zeker verdienen."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven K. Beerschot AC  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    11' Ogbu Derick ´Chuka´ 1 - 0
57' Ruytinx Bjorn 2 - 0
61' Porokara Roni 2 - 1
72' Kagelmacher Gary (strafschop) 2 - 2
86' Geraerts Karel 3 - 2
Invallers Invallers Arbitrage: Tom Ottevaere
Aantal toeschouwers: 7122