Oefenwedstrijd
Oud-Heverlee Leuven - Gençlerbirliği SK
2 - 4
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Kopje onder in het laatste kwart
20-07-2011 om 21:27 (4652x gelezen)
OHL voetbalde goed mee tegen het Turkse Genclerbirligi maar zag in de slotfase een 2-1 voorsprong nog uit handen glippen. De Leuvenaars kwamen nochtans tot twee keer toe op voorsprong, eerst via Remacle en later langs Ruytinx, maar zagen de jongens uit Ankara aan het langste eind trekken en met vrij zware 2-4 cijfers winnen. Zaterdag zakt het Spaanse Getafe om 18u af naar Den Dreef. Die dag staat ook de fandag op het programma.

De thuisploeg klom al snel op voorsprong: na amper zeven minuten week een voorzet van Remacle af op het lichaam van Sulu en de bal verdween in doel. De wedstrijd ging nadien goed op en neer, maar uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. Iets voorbij het halfuur dreigden de Turken voor het eerst: Oktay verlengde een hoekschop van Aku, Lenaerts bokste de bal weg. Even later was het dan toch raak voor de bezoekers toen Tum op aangeven van Delibalta in het centrum de gelijkmaker binnenprikte. Net voor de rust bokste OHL een heel knappe aanval in elkaar: Vermeulen opende, De Vriese gaf perfect voor op links en Ruytinx kon net niet genoeg bij de bal om binnen te tikken. Op slag van rusten schilderde Remacle de bal op het hoofd van Ruytinx, El Toro knikte aan de tweede paal binnen en OHL kon met een 2-1 voorsprong de rust in.

In het openingskwartier van de tweede periode dreigden de Turken twee keer. Eerst zweefde Lenaerts een knal van Oztekin uit zijn doelvlak, daarna besloot Delibalta net naast op aangeven van Can. OHL antwoordde op het uur langs De Vriese, die schuin voor doel op de ingevallen Kaplan trapte. Halfweg de tweede periode haakte Vermeulen in de zestienmeter Delibalta en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Oztekin zette de elfmeter feilloos om. Een kwartier voor affluiten rondde Aytaš een Turkse aanval heel knap af en zo bracht hij zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Vijf minuten later trapte de bij momenten ongrijpbare Delibalta de 2-4 eindcijfers op het bord. OHL probeerde nog via een vrijschop van Remacle, waar doelman Kaplan weinig moeite mee had.

Coach Van Geneugden toonde zich na de partij niet ongerust. "Ik vind dat we heel goed aan de wedstrijd zijn begonnen. Nadat we op 1-0 kwamen, leunden we wat achteruit en zorgden we op de counter voor gevaar. Jammer dat we in die periode een tweetal goede mogelijkheden niet benutten. Na een ongelukkig doelpunt, gingen we dan toch met een 2-1 voorsprong de rust in", analyseerde de Limburger de eerste periode.

"We kwamen degelijk uit de kleedkamer en het stond best goed, al brachten we aanvallend wat te weinig in die tweede helft. Zowel de strafschop als de twee doelpunten nadien slikten we toch te gemakkelijk. Dat waren cadeaus. We toonden ons op die fases niet scherp genoeg, we verdedigden daar te laks en hadden nadien niet de mentale weerbaarheid om terug te slaan. Je merkt ook dat op dit niveau foutjes worden afgestraft. Neen, ik ben niet ongerust. Maar je merkt wel dat we nog een drietal spelers nodig hebben", besloot Van Geneugden.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven Genšlerbirliği SK  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    7' Remacle Jordan 1 - 0
37' Tum 1 - 1
44' Ruytinx Bjorn 2 - 1
65' Íztekin Yasin (strafschop) 2 - 2
75' Aytaš Sakıb 2 - 3
79' Delibalta Oktay 2 - 4
Invallers Invallers Arbitrage: