Oefenwedstrijd
RKSV Taxandria - Oud-Heverlee Leuven
0 - 4
De Gemullehoeken
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Taxandria-OHL 0-4
09-07-2011 om 23:58 (2944x gelezen)
Sinds donderdag zijn onze jongens op trainingskamp in het Nederlandse Oisterwijk. Vanavond gaven ze er het plaatselijke Taxandria partij. De match eindigde uiteindelijk op een 0-4 overwinning voor de Leuvenaars.

De zware trainingen die de spelerskern donderdag, vrijdag en vandaag afwerkten, zaten duidelijk in de benen. OHL slaagde er dan ook niet in zijn beste voetbal te brengen. Al eiste de lijntjesman misschien wel de hoofdrol op tijdens de eerste vijfenveertig minuten. Hij stak zijn vlag, al dan niet terecht, maar liefst 14 keer de hoogte in. Ook het potige voetbal van de heren van Taxandria verdient zeker een vermelding.
"De bal viel net niet goed genoeg en dan ga je achter de feiten aanhollen. Dan hoop je zo snel mogelijk een doelpunt te maken, maar dat lukt dan niet. Op zo'n moment begin je natuurlijk te twijfelen.", analyseerde coach Van Geneugden de eerste helft.

In de tweede helft verschenen elf nieuwe namen aan de aftrap en zij konden het tempo danig opvoeren. In slechts enkele minuten tijd vonden Nicolas De Mol, Jordan Remacle en driemaal Bjorn Ruytinx de weg naar doel. Helaas voor hen stootten zij steeds op de paal of op een sterke hand van de Nederlandse doelman. Na acht minuten spelen in de tweede helft beging Taxandria handspel binnen de zestien meter. Jordan Remacle achter de bal en hij zette de 0-1 feilloos op het bord. In minuut 73 vond ook Kevin Roelandts de weg naar het doel en maakte er 0-2 van. Enkele seconden later ging Christophe Diandy aan de overzijde in duel en kwam daarbij slecht ten val. Hij werd onmiddellijk voor verzorging naar de kant gebracht. "We vreesden het ergste, maar het viel al bij al nog mee. Het is even afwachten nu hoe snel het zich herstelt.", zei Van Geneugden over het voorval van Diandy.

Op een kwartier van het einde ging Roelandts recht op doel af en maakte er met een ver prachtschot 0-3 van. Vijf minuten voor tijd bediende Joe Remacle met een mooie assist Bjorn 'El Torro' Ruytinx. Hij legde uiteindelijk de 0-4 eindscore vast.

"De frisheid ontbrak vandaag om er een monsterscore van te maken. Het belangrijkste is dat iedereen wedstrijdritme heeft kunnen opdoen, maar dan in de vorm van een trainingswedstrijd.", zei een desondanks toch tevreden coach Van Geneugden na de wedstrijd. "Als we morgen naar Wijgmaal afzakken hebben we negen trainingen op vier dagen achter de rug. Als de blessure van Diandy meevalt, is zelfs de hele kern opnieuw fit."

Morgenmiddag keert de spelersbus dus terug naar Leuven en houdt het om 17 uur halt aan de terreinen van Olympia Wijgmaal. Woensdag werkt OHL dan zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek af. Tegenstander die dag is het Nederlandse NEC uit Nijmegen.

Tom Bergs
Gepubliceerd door Tom Bergs
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
RKSV Taxandria Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    53' Remacle Jordan (strafschop) 0 - 1
73' Roelandts Kevin 0 - 2
75' Roelandts Kevin 0 - 3
85' Ruytinx Bjorn 0 - 4
Invallers Invallers Arbitrage: