Oefenwedstrijd
Oud-Heverlee Leuven - Getafe CF
0 - 4
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Optrekken aan goede tweede helft
23-07-2011 om 20:31 (5829x gelezen)
OHL leed tegen een fris en snel voetballend Getafe een 0-2 nederlaag. In de eerste periode ondergingen de Leuvenaars de wet van de sterkste en slikten ze twee vermijdbare doelpunten. Na de rust voetbalde OHL meer dan goed mee en creëerde het enkele uitstekende kansen.

Na amper tien minuten keek OHL al tegen een achterstand aan: Castro trapte in de zestienmeter binnen nadat Ruytinx zich had mistrapt bij het ontzetten van de bal na een Spaanse hoekschop. Halfweg de eerste helft probeerde Abdel doelman Lenaerts te lobben, zijn poging ging naast. Kort daarop speelde Raymaekers slecht in en Colunga strafte dat genadeloos af: 0-2. De thuisploeg knokte zich nadien in de wedstrijd en dreigde een eerste keer langs De Vriese, de linksmidden zette zich goed door maar besloot dan naast doel. Aan de overkant duwde Lenaerts een hard schot van Rodriguez in hoekschop. Op slag van rusten stak OHL een heel knappe aanval in elkaar die startte bij Remacle, Roelandts werkte goed af maar doelman Moya pakte uit met een safe.

De Spanjaarden zorgden ook in de tweede helft voor het eerste gevaar: Castro bediende Abdel, Lenaerts bracht redding. OHL antwoordde langs de ingevallen Amoah die op Moya knalde na goed doorkoppen van Ruytinx. Op het uur was het Ruytinx zelf die, op aangeven van Remacle, niet voorbij de Spaanse doelman raakte. Nadien ging de wedstrijd goed op en neer en echte doelkansen bleven uit. Tot de Spanjaarden in de slotfase even op het gaspedaal drukten en via Mosquera en Rubén de score nog opvoerden.

Coach Van Geneugden toonde zich na de wedstrijd allesbehalve tevreden over de eerste helft. "Ik zag voor de rust veel te weinig beleving en enthousiasme en dat stemde me wat ongerust", stak de Limburger zijn ontgoocheling niet weg. "De eerste twee doelpunten waren evenveel geschenken. Ik heb de jongens dan ook wakker geschud tijdens de rust. In de tweede helft zag ik een ander OHL, dat vooruit voetbalde en enkele mooie kansen forceerde. Jammer dat we uit die pogingen de aansluitingstreffer niet konden puren. Het derde doelpunt sneed ons de adem af. De 0-4 uitslag vind ik te zwaar, al hebben we dat onszelf aangedaan door zo'n domme doelpunten weg te geven."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven Getafe CF  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    9' Castro Diego 0 - 1
22' Perez Alejandro 0 - 2
82' Mosquera Pedro 0 - 3
84' Sanchez Garcia Ruben 0 - 4
Invallers Invallers Arbitrage: Jean-Baptist Bultynck