Cofidis Cup
Oud-Heverlee Leuven - K. Rupel Boom FC
1 - 2
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf
Bekeravontuur al voorbij
21-09-2011 om 22:22 (3384x gelezen)
Derdeklasser Rupel Boom knikkerde OHL uit de Beker van België en mag zich opmaken voor een tripje naar het Constant Vandenstockstadion. Twee strafschopdoelpunten van Ventose in de eerste periode voltrokken het Leuvense vonnis. Halfweg de tweede periode milderde Remacle nog wel, ook al van op de stip, maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen de Leuvenaars niet meer. Nu zaterdag al kan OHL zich rehabiliteren tegen landskampioen en Champions League-deelnemer Racing Genk.

Coach Van Geneugden gunde doelman Kaminski en centrale verdediger Dejmek hun eerste speelminuten. De Limburger dropte ook Amoah, De Vriese en Geraerts van bij de aftrap in de ploeg. Lenaerts, Raymaekers, Chuka, Azevedo en Ngalula mochten rusten.
De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar: Remacle stuurde op het kwartier Amoah diep, Patrick probeerde doelman Smet met een passeerbeweging te verschalken maar het Boomse sluitstuk reageerde gepast. Tien minuten later legde Pelegriti Remacle neer, Jo trapte de vrijschop van op zowat 20 meter iets te zwak in de handen van Smet. Aan de overkant besloot Desmedt in de vlucht maar nipt voorlangs. Iets voor het halfuur lokte Ventose slim een strafschop uit door zich in de zestienmeter te pletter te lopen tegen Weuts. Ventose stuurde Kaminski naar de verkeerde hoek en bracht zijn ploeg niet onverdiend op voorsprong. Kort voor de rust mocht Remacle op dezelfde plaats een vrijschop nemen als een kwartiertje daarvoor, doelman en paal hielden OHL van de gelijkmaker. Een minuutje voor de rust ging Ventose wel heel erg makkelijk neer na een licht contact met Dejmek en scheids Brinckman legde de bal andermaal op de stip. Ventose gaf Kaminski voor de tweede keer het nakijken.

OHL probeerde van bij het begin van de tweede helft de bakens te verzetten, maar het was Boom dat via Desmedt voor het eerste gevaar zorgde. Ruytinx probeerde het wat later aan de overkant, op aangeven van De Vriese, doelman Smet redde knap in twee tijden. Iets voor het uur greep Van Geneugden in. Hij bracht Schoonjans in voor Boi en opteerde voor een driemansverdediging. Leuven creëerde nu wel kansen: zo moest Poorters een poging van Remacle van dichtbij van de lijn werken. Net daarvoor had het Leuvense publiek tot twee keer toe om een strafschop geroepen voor fouten op eerst Remacle en later Ruytinx. Halfweg de tweede periode stak Ruytinx goed binnendoor voor De Vriese, die werd gehaakt door Poorters in de zestienmeter en scheidsrechter Brinckman kon niet anders dan de bal voor de derde keer op de stip leggen. Remacle trapte die elfmeter snoeihard binnen en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. OHL drukte nu door een versierde hoekschop na hoekschop. Op een van die corners had Annys de gelijkmaker op het hoofd, maar doelman Smet was net iets sneller op de bal. Het bleef echter oppassen geblazen voor de Leuvenaars, want aan de overkant trapte Beyens maar rakelings naast. In de omschakeling mocht Ruytinx alleen op Smet afgaan, El Toro kreeg het leer echter niet voorbij de Boomse doelman. In de slotminuten was OHL nog dicht bij de gelijkmaker: Smet loste een knal van Remacle en Dejmek kon in de rebound niet scoren. Net daarvoor had Boom nog eens gedreigd via Beyens. In de voorlaatste minuut moest de net ingevallen Wauman alweer het veld verlaten na een charge op Weuts. Het belette echter niet dat het Leuvense bekeravontuur al voorbij is voor het goed en wel was begonnen.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven K. Rupel Boom FC  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    30' Ventose Dries (strafschop) 0 - 1
44' Ventose Dries (strafschop) 0 - 2
70' Remacle Jordan (strafschop) 1 - 2
Invallers Invallers Arbitrage: Jurgen Brinckman