Jupiler Pro League - 6e speeldag
Oud-Heverlee Leuven - RAEC Mons
3 - 1
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf Beeldmateriaal

Stadion: Eneco Stadion

Adres: Kard. Mercierlaan 46, 3001 Heverlee

Arbitrage:

Bjorn Ruytinx: "Het niet rustiger aanpakken"
10-09-2011 om 08:58 (3976x gelezen)
Met de komst van medepromovendus Bergen vat Oud-Heverlee Leuven het tweede luik van de competitie aan. Kapitein Bjorn Ruytinx is uiteraard tevreden na de voorbije 6 op 15, maar beseft dat ook de komende wedstrijden geen lachertje worden. Kevin Roelandts is ondertussen een tijdje buiten strijd door een zware enkelblessure.


"We haalden tijdens onze aartsmoeilijke competitiestart 6 op 15, en de wedstrijden tegen Club Brugge en KV Mechelen hadden ons zelfs telkens een punt kunnen opleveren", blikt Bjorn Ruytinx terug. "Toch zijn we op schema, al mogen we het nu zeker niet rustiger aanpakken. Bergen is immers de ploeg in vorm, en in tweede wisten we al dat het in Kortrijk niet evident is om iets te rapen. Daarna volgen Genk en Gent, wat ons programma er helemaal niet gemakkelijk op maakt", zegt El Toro. "Bergen wil ongetwijfeld tegen ons eveneens revanche nemen met vorig jaar in het achterhoofd. Maar thuis willen we altijd laten zien wat we kunnen, dus heb ik er een goed oog in."

Sleeptouw
Bjorn draait uitstekend mee in eerste klasse, al zag hij aanvankelijk op tegen dit avontuur. "In mei dacht ik er zeker niet aan te blijven, en vond ik het beter om in schoonheid af te nemen. Maar men wist me te overhalen om toch de stap te zetten, en nu valt het super mee. Ik denk dat ik nuttig ben voor de ploeg, en ook met Chuka klikt het goed", zegt de Halenaar, die niet alleen tijdens de match, maar ook op training zijn maats op sleeptouw neemt.
"Technisch ben ik iets minder, maar het team scherp houden en op dreef zetten is één van mijn kwaliteiten. Iedere ploeg kan zo iemand gebruiken", ziet hij zijn rol in het huidige OHL.

Roelandts out
OHL zal het wel een tijdje zonder Kevin Roelandts moeten doen. De Bruggeling raakte tijdens de donderdagtraining zwaar geblesseerd aan de enkel, en is drie maanden buiten strijd. Zijn pees werd losgerukt, en hij wordt wellicht vandaag al geopereerd in het UZ Gasthuisberg. Kevin timmert bij OHL aan de weg terug na een jaar blessureleed bij Zulte Waregem, en het is dan ook dubbel jammer dat hij met die nieuwe tegenslag krijgt af te rekenen. Via deze weg wensen we hem van harte beterschap toe, en hopen we hem snel terug op de velden te zien.
Ook Christophe Diandy zal er niet bijzijn. "Hij kampt nog altijd met de naweeën aan zijn enkel na zijn uitvallen tegen Taxandria", zegt trainer Ronny Van Geneugden. "Hij herneemt op het moment dat hij volledig pijnvrij is."
Jordan Remacle maakte de donderdagtraining niet mee. "Door de tackle van Persoons in Lokeren trapte Jo in de grond op het moment dat hij de bal vooruit speelde." Toch zal onze rechterflank speelklaar zijn.
Tail Schoonjans sluit volgende week aan met de groep na een voetblessure, net als Simon Bracke (harmstrings).
Karel Geraerts staat hoogstwaarschijnlijk op het scheidsrechtersblad, terwijl Radek Dejmek wedstrijdritme opdeed bij de beloften.
Kenneth Van Goethem revalideert volop na zijn blessure aan de kruisbanden, en staat drie weken voor op schema.

Preselectie
19 spelers zijn kandidaat om op het wedstrijdblad te staan:
Yves Lenaerts, Thomas Kaminski, Frederik Boi, Pieter Nys, Nicky Hayen, Radek Dejmek, Wim Raymaekers, Koen Weuts, Lionel Gendarme, Flo Ngalula, Maxime Annys, Karel Geraerts, Thomas Azevedo, Emmerik De Vriese, Jorn Vermeulen, Bjorn Ruytinx, Derick 'Chuka' Ogbu, Patrick Amoah en Jordan Remacle.


Marc Van Den Noordgaete
Gepubliceerd door Marc Van Den Noordgaete
Deel op Facebook